log

Ние от Rapool разбираме това

Проведоха се първите за България Международни дни на полето 2018

Първият за България формат "Международни дни на полето" се проведе между 05-07.06.2018

От  5 до 7 юни тази година се проведоха Международни дни на полето в учебно-опитната и внедрителска база на Аграрния университет - Пловдив.  Новият за нашите ширини формат събра на едно място фермери, консултанти, производители и дистрибутори на семена, торове, продукти за растителна защита и други. На живо, в реални условия, бяха представени нови сортове растения, методи на обработка, селскостопански машини, провеждаха се демонстрации на живо, представиха се и новите научни открития.

На международните дни на полето Рапул България представи своите нови хибриди рапица. Въпреки неблагоприятните климатични условия, резултатите от новата селекция хибриди бяха забележителни. Новата генетика на Рапул беше представена на полето от няколко нови хибрида - ДАЛТОН, ДАРИОТ, ФРАНКЛИН и КРИСТАЛ. Това са конвенционални хибриди от ново поколение, отличаващи се с мощен и бърз старт на развитие на есен, много добре развита коренова система, образуване на много на брой разклонения, започващи ниско над почвената повърхност, много шушулки и респективно изключително висок потенциал за добив.

Фермерите имаха възможност да се запознаят отблизо с ДАЛТОН – средно късен, и ФРАНКЛИН – средно ранен, които са изключително подходящи за късна сеитба, както и с ДАРИОТ – средно ранен към средно късен, и КРИСТАЛ – средно ранен, които хибриди разгръщат добивния си потенциал при нормални дати на сеитба. И четирите продукта са с отличен фитосанитарен профил, благодарение на повишената устойчивост на Фома (ген Rlm7).

Рапул България представи и своите нови попълнения в Клиърфийлд сегмента, където освен лидерът на пазара ЕДИМАКС CL,  бяха представени и  новите ФЕНИКС CL и КЛАВИЕР CL – високодобивни, здрави, адаптивни към различни почвено-климатични условия хибриди.

Повече подробности за новата селекция хибриди на Рапул България можете да откриете в секцията „Новини“, както и в навигационното меню „Хибриди“.